Verken de grenzeloze precisie van LamberDt.

 

Onze Aanpak:

Bij LamberDt werken we nauw samen met onze klanten om de beste oplossingen te bieden. Onze deskundige landmeters en dronepiloten zorgen voor een grondige planning en uitvoering van de projecten. We zetten grondcontrolepunten uit, voeren vluchten uit en verwerken de gegevens met geavanceerde software. Het resultaat? Nauwkeurige gegevens en rapporten die aan uw behoeften voldoen

Onze verschillende Diensten:

 

In de Bouw

3D mapping in de bouw biedt talloze voordelen, vooral wanneer drones worden ingezet. Met behulp van een 3D model kunnen we nauwkeurige metingen van gebouwen uitvoeren, volumebepalingen, as-builtplannen en oppervlakteberekeningen maken. Dit stelt ons in staat om bouwprojecten efficiënter te beheren en de voortgang ervan te volgen.

 

Volumebepaling

Of het nu gaat om het bepalen van de benodigde materialen voor een bouwproject, het monitoren van afvalproductie of het beheren van aardeverplaatsingen, drones bieden een efficiënte oplossing. We kunnen tal van rapporten aanleveren dat het beheer van uw project alleen maar kan vergemakkelijken.

Kom meer te weten: Volumebepaling met Drones

 

Orthofoto's en 3D-Modellen

Onze specialisatie in landmeten met drones stelt ons in staat om gedetailleerde orthofoto's en 3D-modellen te maken, wat essentieel is voor kaarten, infrastructuurinspecties en meer. Onze gegevens zijn compatibel met diverse softwareprogramma's en kunnen door ontwikkelaars en architecten worden gebruikt voor verdere analyse van de accurate gegevens.

 

Landbouw

Drones bieden verschillende voordelen voor boeren en landbouwactiviteiten. Hier zijn enkele van de belangrijkste meerwaarden:

 

    Precisielandbouw: Drones kunnen worden uitgerust met geavanceerde sensoren, camera's en andere technologieën om gedetailleerde gegevens over gewassen en bodemgesteldheid te verzamelen. Deze gegevens helpen boeren bij het identificeren van problemen zoals ziekten, plagen of ongelijkmatige groei, waardoor ze gerichter en efficiënter kunnen handelen.

 

Gewasmonitoring: Drones kunnen regelmatig over velden vliegen en real-time beelden leveren. Dit stelt boeren in staat om de gezondheid en groei van gewassen nauwlettend te volgen. Eventuele afwijkingen kunnen snel worden opgemerkt, waardoor vroegtijdige interventie mogelijk is.

 

Bewatering en bemesting: Door het gebruik van drones kunnen boeren de behoeften van gewassen beter begrijpen. Ze kunnen gerichter irrigatie en bemesting toepassen, waardoor de efficiëntie wordt verhoogd en onnodig gebruik van water en meststoffen wordt verminderd.

 

      Snelheid en efficiëntie: Drones kunnen grote landbouwgebieden snel en efficiënt scannen, wat handmatig moeilijk of tijdrovend zou zijn. Dit bespaart niet alleen tijd, maar maakt ook een snellere reactie op eventuele problemen mogelijk.

 

Inventarisatie van gewassen: Drones kunnen helpen bij het tellen en identificeren van gewassen. Dit is met name handig voor het beheren van de inventaris en het plannen van oogstactiviteiten.

 

Het gebruik van drones bij de in kaart brenging van erfgoed, met name voor restauratie- en reconstructiedoeleinden, biedt diverse voordelen:

 

Gedetailleerde Beeldvorming: Drones kunnen hoogwaardige foto's en video's maken van erfgoedlocaties vanuit verschillende hoeken en hoogtes. Dit zorgt voor een gedetailleerde documentatie van architecturale elementen, structuren en ornamenten die anders moeilijk te bereiken zijn.

 

3D-modellering: Drones kunnen gegevens verzamelen om nauwkeurige driedimensionale modellen van erfgoedstructuren te maken. Deze modellen bieden architecten en restaurateurs een gedetailleerd overzicht van de huidige staat van het erfgoed, waardoor ze beter kunnen plannen voor restauratie of reconstructie.

 

Inspectie van Moeilijk Bereikbare Plekken: Drones kunnen gebieden inspecteren die moeilijk toegankelijk zijn voor menselijke inspecteurs, zoals hoge gevels, daken of ingewikkelde architecturale details. Dit maakt een grondigere beoordeling mogelijk zonder fysiek gevaar voor personeel.

 

Schadeprognose: Drones kunnen helpen bij het identificeren van schade aan erfgoedstructuren. Met behulp van verschillende sensoren kunnen ze bijvoorbeeld warmtebeelden vastleggen om temperatuurvariaties te detecteren, wat kan wijzen op verborgen structurele problemen.

 

Veiligheidsvoordelen: Het gebruik van drones elimineert de noodzaak voor het opzetten van steigers of het inhuren van kranen voor inspecties. Hierdoor worden niet alleen kosten bespaard, maar het vermindert ook de veiligheidsrisico's voor het personeel.

 

Historische Documentatie: Drones kunnen worden ingezet om historische locaties en erfgoed vanuit de lucht vast te leggen. Dit zorgt voor een waardevolle historische documentatie die kan worden gebruikt voor archiveringsdoeleinden of als referentiepunt voor toekomstige restauratie-inspanningen.

 

Projectplanning: De gedetailleerde gegevens die door drones worden verzameld, stellen architecten en restaurateurs in staat om nauwkeurige plannen te maken voor restauratieprojecten. Ze kunnen de aard en omvang van het werk beter begrijpen en effectievere strategieën ontwikkelen.

 

Budgetbeheer: Door middel van nauwkeurige gegevensverzameling kunnen restauratieprofessionals een realistische schatting maken van de benodigde middelen, wat bijdraagt aan effectiever budgetbeheer.

 

 

 

Hoe Werkt een Drone voor 3D Mapping?

Onze eenvoudige en effectieve aanpak begint met het plannen van een vliegroute voor de drone. Eenmaal op locatie, sturen we de drone de lucht in, waarbij deze overlappende foto's maakt met behulp van RTK en GPS-punten. De landmeter die plaatst op de grond verschillende Ground control points die hij klassiek opmeet, de drone registreert deze punten ook tijdens de vlucht. Onze 3D mapping software zet deze foto's en gegevens om in een gedetailleerd 3D model dat tot op enkele centimeters nauwkeurig is.